LAB START NIEUWE SECUNDAIRE SCHOOL IN SINT-NIKLAAS

 

De onderwijszone Sint-Niklaas zal in 2024 tegen het derde grootste capaciteitsprobleem van heel Vlaanderen (na Gent en Antwerpen) aankijken. Als er niets gedaan wordt om dit probleem te verhelpen, zullen in totaal meer dan 4000 leerlingen geen plaats hebben in het secundair onderwijs. 

 

LAB Sint-Niklaas zal - samen met de bestaande scholen in Sint-Niklaas - een deel van de oplossing bieden voor het tekort, en wil meer algemeen het onderwijsaanbod in Sint-Niklaas verder verruimen en inspireren. 

 

In de eerste graad zal LAB - Sint-Niklaas een A-Stroom en een B-stroom aanbieden. Op termijn wil het ook BSO en TSO kunnen aanbieden. Er zullen 335 leerlingen kunnen starten in LAB Sint-Niklaas. Meer nieuws over de precieze locatie volgt later. Het team van LAB Sint-Niklaas zal in een eerste fase een dialoog aangaan met de buurt.

 

LAB Sint-Niklaas wordt dus de tweede LAB-school in Vlaanderen. Team Sint-Niklaas kan bij de opstart rekenen op de uitgebreide expertise van team Sint-Amands en er zal een actieve kennisuitwisseling zijn tussen beide scholen. 

 

Of de plaatsen bij LAB – Sint-Niklaas even gegeerd zullen zijn als bij LAB Sint-Amands, weten we op 1 september 2022.

© 2019 LAB vzw, Kuitegemstraat 27, 2890 Puurs - St-Amands

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon