top of page

AANMELDEN VOOR 1A OF 1B BIJ LAB SINT-NIKLAAS 
SCHOOLJAAR 2024-25, DOE JE ZO!

De aanmeldingsperiode gaat van start op maandag 25/04 om 9.00 u en eindigt op 19/04 om 13u. Je vindt de aanmeldknop hier.

De vrije inschrijvingen voor 1A en 1B starten op 14 mei 2024 vanaf 9u.
We maken tijdig bekend of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Zo werkt het

Ga naar het aanmeldplatform naarschoolinsintniklaas.be om de aanmeldingsprocedure te starten.

 

Wil je naar LAB Sint-NIklaas, zoek ons dan tussen de andere scholen en zet ons op nummer 1 van je keuzelijstje.  

 

We raden je aan om ook een 2de en 3de schoolkeuze op te geven, maar dit is niet verplicht. Het geeft je de zekerheid dat je een school toegewezen krijgt als je niet je eerste keuze toebedeeld krijgt.

Wat heb je nodig?

  • Een computer met internet en een e-mailadres.

  • Naam, voornaam, geboortedatum en adres van je kind.

  • Het rijksregisternummer van je kind (11 cijfers). Je vindt dit op de kids-ID, de isi+kaart of op een klever van het ziekenfonds.

Hoe worden de vrije plaatsen 'geloot'?

De onschuldige computerhand verdeelt de vrije plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Meer info hierover vind je op het aanmeldplatform.

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

1.   Je krijgt een toewijzing in je school van eerste keuze. Dat betekent dat je mag inschrijven in deze school.

2.   Je krijgt een toewijzing in een school van een lagere keuze (2de keuze, 3de, ...) . Je kan dan inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van de scho(o)l(en) van je hogere keuze. In dit geval raden we je aan om sowieso in te schrijven in de toegewezen school. Als je plaats op de wachtlijst voor je eerste keuze beschikbaar komt, kan je gemakkelijk uitschrijven bij de school van je lagere keuze en inschrijven bij je eerste keuze.

3.   Je hebt in geen enkele school een toewijzing. Je staat op de wachtlijst van alle scholen waarvoor je hebt aangemeld.

Nog even dit: Je maakt meer kans op een toewijzing in een school als je meerdere scholen kiest. Je kan alle scholen aanduiden maar dat hoeft niet. Je kan eenzelfde school maar één keer aanduiden. En je kan ook kiezen om slechts één school aan te duiden, maar dat raden we dus niet aan.

De aanmeldingsperiode start op 25 maart om 9 uur en eindigt op 19 april om 13 uur. Je hoeft je dus niet te haasten om je zo snel mogelijk aan te melden.

Op 2 mei na de middag ontvang je het bericht met 1 van de 3 bovenstaande resultaten. Kreeg je LAB Sint-Niklaas toegewezen, dan kan je bij ons komen inschrijven (op afspraak). De inschrijving zelf gebeurt in persoon, dus niet online. Zorg zeker dat je inschrijft voor 10 juni 2024 want dan vervalt je inschrijvingsrecht op je toegewezen school.

Heb je na het lezen van dit alles toch nog vragen, stuur dan een mailtje naar info@labsintniklaas.be.

Noteer dus in je agenda

  • 25 maart, 9.00 u: start aanmelden 1A & 1B

  • 19 april, 13.00 u: einde aanmelden 1A & 1B

  • 25 april, 19.30 u: infoavond hogere jaren (2de tot 4de)

  • 2 mei: e-mail over toewijzing school 1A & 1B

  • 14 mei tot 10 juni: inschrijven 1A & 1B op basis van toewijzing

  • 14 mei: start vrije inschrijvingen 1A & 1B

  • 10 juni: einde inschrijvingen op basis van toewijzing 1A & 1B

Stationary photo

Capaciteit & Studierichtingen

We hebben bij LAB Sint-Niklaas plaats voor 120 leerlingen in 1A en 20 leerlingen in 1B.

Je kan tijdens het schooljaar 2024-25 bij ons terecht in de richtingen 1A (Algemeen), 1B, 2A Moderne Talen & Wetenschappen, 2B Stemtechnieken/Maatschappij&Welzijn, 3D (Doorstroom) Humane Wetenschappen, 3D Natuurwetenschappen, 3D Moderne Talen, 3A (Arbeidsmarktfinaliteit) Zorg & Welzijn, 4D (Doorstroom) Humane Wetenschappen, 4D Natuurwetenschappen.

Als er geen plek is bij LAB, moet ik dan naar die andere school?

Niets moet, je kan helemaal zelf kiezen. Je kan zelfs kiezen om enkel LAB als schoolkeuze aan te duiden. Ben je nog niet zeker dat je kind een getuigschrift lager onderwijs zal krijgen? Meld je kind dan zeker aan voor 1A én 1B.

Waar is de camping?

Die is er niet. En je hoeft ook niet de snelste te zijn, want de volgorde van aanmelding speelt geen rol. Je hebt tijd van 25 maart 2024 om 9.00u tot en met  19 april 2024 om 13.00u.

Is aanmelden hetzelfde als inschrijven?

Nee. Als je je hebt aangemeld, krijg je op 2 mei 2024 na de middag een e-mail met het resultaat. Kreeg je een plaats toegewezen? Dan vind je in die e-mail de instructies om in te schrijven in de school. Kreeg je bij ons een plaats op de wachtlijst toegekend? Dan contacteren wij je zodra er een plaats vrijkomt. Je schrijft intussen best in in een andere school. 

Hoeveel vrije plaatsen zijn er in 1A en 1B?

De capaciteit voor schooljaar 2024-25 bij LAB Sint-Niklaas is voor 1A vastgelegd op 120 leerlingen, voor 1B op 20 leerlingen.

Wat als ik niet heb aangemeld tijdens de aanmeldingsperiode?

De vrije inschrijvingen voor 1A en 1B starten op 14 mei 2024. Heeft de school nog vrije plaatsen? Dan kan je je kind inschrijven. Heeft de school geen vrije plaatsen meer? Je kind wordt op de wachtlijst geplaatst. Geloof ons, je kan best tijdig aanmelden.

Kan ik zowel voor LAB Sint-Niklaas als voor LAB Sint-Amands aanmelden.

Dat kan. LAB Sint-Amands maakt wel gebruik van een ander aanmeldingssysteem (www.aanmelden.school). Het kan best zijn dat je met wat geluk een vrije plaats toegewezen krijgt in beide scholen. Je kiest dan bij welke je inschrijft, en laat weten aan de andere school dat je niet zal inschrijven. Je plekje gaat dan naar de volgende op de wachtlijst, die waarschijnlijk een gat in de lucht springt.

VIND JE HET ANTWOORD NIET OP JE VRAAG?

STUUR EEN MAILTJE NAAR INFO@LABSINTNIKLAAS.BE.

bottom of page