top of page
385697310_1056246435710638_3914883181839191177_n_edited.jpg

26 juni:
Infomoment hogere jaren 

De infoavonden en doedagen voor het eerste middelbaar zitten erop. Wil je bij LAB Sint-Niklaas instappen in één van de hogere jaren? Schrijf dan zeker in voor onze infoavond van 26 juni, 19.30u!

Vacatures 2024-25:

De meeste vacatures voor schooljaar 2024-25 zijn ingevuld, maar voor deze 3 vacatures zoeken we nog de geknipte coach. Iets voor jou?

- Leerkracht Artistieke Opvoeding - bachelor, voltijds

- Leerkracht/coach Project Algemene vakken/PAV voor 3 A-finaliteit Zorg en Welzijn. Ervaring PAV is een grote plus. Je zal samen met de praktijkleerkracht Zorg en Welzijn deze richting mee vorm geven. 

Volg ons op

 • Facebook
 • Instagram

Vrije inschrijvingen 1A & 1B - wachtlijst

Vanaf 14 mei starten de vrije inschrijvingen voor 1A en 1B. Bij LAB Sint-Niklaas zijn er op dit moment geen vrije plaatsen in 1A/1B en we werken de wachtlijst af van het aanmeldingssysteem. 

 

Wil je toch nog op deze wachtlijst, dan moet je hiervoor als ouder of voogd langskomen op school vanaf 14 mei, 9.00u. Je hebt ook het rijksregisternummer van je kind nodig. Op deze manier kom je achteraan de wachtlijst van het aanmeldingssysteem terecht. We werken hiervoor volgens chronologie.

Alle belangrijke data op een rijtje:

 • 25 maart, 9.00 u: start aanmelden 1A & 1B

 • 19 april, 13.00 u: einde aanmelden 1A & 1B

 • 25 april, 19.30 u: infoavond hogere jaren (2de tot 4de)

 • 2 mei: e-mail over toewijzing school 1A & 1B

 • 14 mei tot 10 juni: inschrijven 1A & 1B op basis van toewijzing

 • 14 mei: start vrije inschrijvingen 1A & 1B

 • 10 juni: einde inschrijvingen op basis van toewijzing 1A & 1B

 • 26 juni: extra infoavond hogere jaren (2de tot 4de)

Onze directie

In 2017 opende in Puurs - Sint-Amands een team mensen onder leiding van onderwijswetenschapper Kristien Bruggeman de eerste school volgens het LAB-model, met de uitgesproken ambitie om deze onderwijsvernieuwing ook uit te breiden naar andere Vlaamse steden en gemeentes.

1 september 2022 was opnieuw een mijlpaal. Opnieuw opende een gedreven team mensen een onafhankelijke, erkende en gesubsidieerde school, deze keer in scholenstad Sint-Niklaas. De school wordt geleid door mede-oprichters Nele Rottiers en Esbjorn Fiers.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.00_edited.jpg

Nele Rottiers

Directie LAB Sint-Niklaas

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.00_edited.jpg

Esbjorn Fiers

Directie LAB Sint-Niklaas

Een groeiende school

LAB Gedreven Onderwijs staat bekend als een echte game changer. Onafhankelijk, erkend en gesubsidieerd. Zes jaar na de oprichting van het succesvolle LAB Sint-Amands, opende op 1 september 2022 LAB Sint-Niklaas de deuren.

 

LAB Sint-Niklaas startte in 2022 met een eerste graad, sindsdien groeien we elk jaar mee met onze leerlingen. Op 1 september 2024 starten we met een vierde jaar, en komen er ook een aantal nieuwe richtingen bij. LAB Sint-Niklaas zal dan 400 leerlingen tellen gespreid over 4 leerjaren. Volgend schooljaar komt er opnieuw een jaar bij.

Hieronder vind je een overzicht van alle richtingen per leerjaar die we zullen aanbieden vanaf schooljaar 2024-25. Wil je tijdens dit schooljaar nog overstappen naar LAB, dan moeten we je helaas teleurstellen. Al onze plaatsen zijn volzet.

1

1A & 1B

2

2A Moderne Talen en Wetenschappen

2B Maatschappij & Welzijn

 

2B STEM-techieken

3

3 Doorstroom ASO

Humane Wetenschappen

 

3 Doorstroom ASO Natuurwetenschappen

3 Doorstroom ASO

Moderne Talen (NIEUW!)

3 Arbeidsmarktfinaliteit BSO

Zorg en Welzijn (NIEUW!)

4(NIEUW)

4 Doorstroom ASO

Natuurwetenschappen

4 Doorstroom ASO

Humane Wetenschappen

5,6

We groeien mee samen met onze leerlingen. De richtingen voor 5 en 6 worden jaarlijks officieel bevestigd door het departement Onderwijs, ze zullen een logisch vervolg zijn op de eerste vier jaren. 

OF JE EEN ECHT DIPLOMA KRIJGT?
NATUURLIJK.

Mensen zeggen soms de gekste dingen. LAB werkt met exact dezelfde eindtermen als elke andere erkende secundaire school. En net zoals elke erkende school reiken wij erkende diploma's uit. Als erkende school krijgen ook wij subsidies van de Vlaamse overheid. We zijn dus geen dure privé-school, en we zijn ook geen methodeschool.

JA, DA'S STRAF:
LAB SINT-NIKLAAS
IN DE FINALE VAN DE STRAFSTE SCHOOL
'22-23

AANKONDIGING_FEED_edited.jpg

Hoe dat zo komt? Leerling Marte schreef een brief naar MNM. Over waarom ze zo graag bij ons naar school gaat, en over wat ze zo straf vindt aan onze coaches en onze nieuwe school. De jury leden van MNM waren zo onder de indruk van haar brief, dat ze al dat moois graag even met eigen ogen willen komen bekijken. Bedankt Marte, you rock!

WhatsApp Image 2022-09-26 at 16_edited.jpg
Luchtfoto7.png

CAMPUS
KLEIBEEK

Kleibeekstraat 138 is sinds 1 september een tweede thuis voor onze leerlingen.

 

In het voorjaar van 2022 werd gestart met de bouw van een gloednieuwe school op het terrein achter de bestaande hoeve, vlak langs de toegangsweg naar MIWA. Intussen werd een tweede gebouw opgetrokken. Zo krijgt op termijn elke graad een eigen gebouw.

Bij de nieuwe school hoort ook een nieuw mobiliteitsplan dat grondig werk maakt van veiliger verkeer voor de hele buurt.

BETERE MOBILITEIT
VOOR DE HELE BUURT

De buurt heeft al lang nood aan een veiligere verkeersdoorstroming. En die komt er ook. 

De stad werkte samen met Aquafin, Miwa, AWV en LAB Sint-Niklaas een totaal nieuw mobiliteitsplan uit, afgestemd op de buurt en de nieuwe school. 

 

Samen creëren we veilige oversteekplaatsen en schooltoegangen. We verwachten van onze leerlingen en leerkrachten ook dat ze met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen.

ZO KAN JE ONS BEREIKEN

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet meteen op onze website? Stuur je e-mail naar info@labsintniklaas.be of bel 0477 73 07 69.

 

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van onze LAB Info-Avonden, de LAB Doe-Dagen of van aanmelden en inschrijven? 

 

Registreer je even voor onze mailinglijst, dan brengen we je van alles tijdig op de hoogte.

Je kan ons ook volgen via onze sociale media. Zo ben je helemaal mee met alle activiteiten.

volg ons op

 • Facebook
 • Instagram

Secretariaat LAB SINT-NIKLAAS: KLEIBEEKSTRAAT 138 • 9100 SINT-NIKLAAS •

• T: 0477 73 07 69INFO@LABSINTNIKLAAS.BE

bottom of page