top of page
113.jpg

Infoavonden &
Doedagen

Elk voorjaar organiseren we bij LAB Sint-Amands en LAB Sint-Niklaas de Infoavonden en Doedagen.

De LAB Infoavonden zijn specifiek bedoeld voor ouders, de LAB Doedagen zijn op maat van kinderen die volgend schooljaar naar het eerste middelbaar gaan.

Wij zoeken voor dit schooljaar:

Gezocht! Leerkracht Engels! Voltijds! Start ASAP! Exclamation mark!

 

Iets voor jou? Solliciteer vandaag en start morgen. Je opdracht loopt tot het einde van het schooljaar, met een mogelijke verlenging volgend schooljaar!

 

Of wil je spontaan solliciteren voor een andere functie? Onze school blijft groeien. Lager op deze pagina vind je een voorbeeldlijst van alle vacatures voor 2024-25. Stuur ons gerust je cv.
 

Vacatures 2024-25:

Tot 10 januari kon je solliciteren voor volgende openstaande functies, zowel bachelors als masters. 

Ook de volgende jaren blijft onze school groeien. Hou je dus vooral niet in als je spontaan wil solliciteren!

Leerkrachten Eerste Graad (BACHELORS)

- Nederlands

- Engels

- Wiskunde

- Geschiedenis

- Cultuurbeschouwing

- Artistieke opvoeding

Leerkrachten Tweede Graad (BACHELORS/MASTERS)

- Moderne Vreemde Talen

- Chemie

- Fysica

- Biologie

- Nederlands

- Frans

- Leerkracht Zorg en Welzijn 3A (arbeidsmarktfinaliteit)

Ondersteunend personeel:

- Secretariaatsmedewerker leerlingensecretariaat

- IT-specialist met pedagogisch-didactische ervaring (klik voor meer info)

Volg ons op

  • Facebook
  • Instagram

Onze directie

In 2017 opende in Puurs - Sint-Amands een team mensen onder leiding van onderwijswetenschapper Kristien Bruggeman de eerste school volgens het LAB-model, met de uitgesproken ambitie om deze onderwijsvernieuwing ook uit te breiden naar andere Vlaamse steden en gemeentes.

1 september 2022 was opnieuw een mijlpaal. Opnieuw opende een gedreven team mensen een onafhankelijke, erkende en gesubsidieerde school, deze keer in scholenstad Sint-Niklaas. De school wordt geleid door mede-oprichters Nele Rottiers en Esbjorn Fiers.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.00_edited.jpg

Nele Rottiers

Directie LAB Sint-Niklaas

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.00_edited.jpg

Esbjorn Fiers

Directie LAB Sint-Niklaas

Infomoment
lagere scholen

VOLZET!

Ben je leerkracht in het 6de leerjaar, zorgleerkracht, coördinator of ondersteuner en wil je graag meer weten over onze werking? We hebben speciaal voor jullie een infonamiddag voorzien. Schrijf nu in en kom langs op dinsdag 20 februari van 14.00 tot 16.00 u. (Dit zijn géén infoavonden voor ouders!)

UPDATE: Dit infomoment is volzet. Nog niet ingeschreven? Stuur een mailtje naar info@labsintniklaas.be, bij voldoende interesse organiseren we een extra infomoment op een latere datum.

Een groeiende school

LAB Gedreven Onderwijs staat bekend als een echte game changer. Onafhankelijk, erkend en gesubsidieerd. Zes jaar na de oprichting van het succesvolle LAB Sint-Amands, opende op 1 september 2022 LAB Sint-Niklaas de deuren.

 

LAB Sint-Niklaas startte in 2022 met een eerste graad, sindsdien groeien we elk jaar mee met onze leerlingen. Sinds 2023 is ook een derde jaar, en zijn er bij LAB 350 leerlingen gespreid over 3 leerjaren. Volgend schooljaar komt er opnieuw een jaar bij.

Hieronder vind je een overzicht van alle aangeboden richtingen per leerjaar. Wil je tijdens dit schooljaar nog overstappen naar LAB, dan moeten we je helaas teleurstellen. Al onze plaatsen in 1A, 1B, 2A, 2B en 3A zijn volzet.

1

1A & 1B

2

2A Moderne Talen en Wetenschappen

2B Mens en Maatschappij

 

2B STEM-techieken

3

3A Humane Wetenschappen

 

3A Natuurwetenschappen

4, 5, 6

We groeien mee samen met onze leerlingen. De richtingen voor 4, 5 en 6 worden jaarlijks officieel bevestigd door het departement Onderwijs, ze zullen een logisch vervolg zijn op de eerste drie jaren. 

OF JE EEN ECHT DIPLOMA KRIJGT?
NATUURLIJK.

Mensen zeggen soms de gekste dingen. LAB werkt met exact dezelfde eindtermen als elke andere erkende secundaire school. En net zoals elke erkende school reiken wij erkende diploma's uit. Als erkende school krijgen ook wij subsidies van de Vlaamse overheid. We zijn dus geen dure privé-school, en we zijn ook geen methodeschool.

KAN IK AL INSCHRIJVEN VOOR 2024-25?
 

Ook al is er een groot plaatstekort in de onderwijsregio, laat je niets wijsmaken. Je kan je pas inschrijven vanaf de data die de overheid vooropstelt. Volg onze sociale media, zo ben je tijdig op de hoogte van onze infoavonden, doedagen voor de kinderen en de aanmeldprocedure en inschrijvingen.

volg ons op

  • Facebook
  • Instagram

JA, DA'S STRAF:
LAB SINT-NIKLAAS
IN DE FINALE VAN DE STRAFSTE SCHOOL
'22-23

AANKONDIGING_FEED_edited.jpg

Hoe dat zo komt? Leerling Marte schreef een brief naar MNM. Over waarom ze zo graag bij ons naar school gaat, en over wat ze zo straf vindt aan onze coaches en onze nieuwe school. De jury leden van MNM waren zo onder de indruk van haar brief, dat ze al dat moois graag even met eigen ogen willen komen bekijken. Bedankt Marte, you rock!

WhatsApp Image 2022-09-26 at 16_edited.jpg
Luchtfoto7.png

CAMPUS
KLEIBEEK

Kleibeekstraat 138 is sinds 1 september een tweede thuis voor onze leerlingen.

 

In het voorjaar van 2022 werd gestart met de bouw van een gloednieuwe school op het terrein achter de bestaande hoeve, vlak langs de toegangsweg naar MIWA. Intussen werd een tweede gebouw opgetrokken. Zo krijgt op termijn elke graad een eigen gebouw.

Bij de nieuwe school hoort ook een nieuw mobiliteitsplan dat grondig werk maakt van veiliger verkeer voor de hele buurt.

BETERE MOBILITEIT
VOOR DE HELE BUURT

De buurt heeft al lang nood aan een veiligere verkeersdoorstroming. En die komt er ook. 

De stad werkte samen met Aquafin, Miwa, AWV en LAB Sint-Niklaas een totaal nieuw mobiliteitsplan uit, afgestemd op de buurt en de nieuwe school. 

 

Samen creëren we veilige oversteekplaatsen en schooltoegangen. We verwachten van onze leerlingen en leerkrachten ook dat ze met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen.

ZO KAN JE ONS BEREIKEN

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet meteen op onze website? Stuur je e-mail naar info@labsintniklaas.be of bel 0477 73 07 69.

 

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van onze LAB Info-Avonden, de LAB Doe-Dagen of van aanmelden en inschrijven? 

 

Registreer je even voor onze mailinglijst, dan brengen we je van alles tijdig op de hoogte.

Je kan ons ook volgen via onze sociale media. Zo ben je helemaal mee met alle activiteiten.

volg ons op

  • Facebook
  • Instagram

Secretariaat LAB SINT-NIKLAAS: KLEIBEEKSTRAAT 138 • 9100 SINT-NIKLAAS •

• T: 0477 73 07 69INFO@LABSINTNIKLAAS.BE

bottom of page