top of page
acfb2690-0b6a-4f41-825e-4ae1d05af6da.jpg

ERKENDE
WARME SCHOOL

Een warme school wil elk kind mee hebben, wil elk kind zin in leren en leven geven door een hecht (leer)nest te creëren. Een warme gemeenschap waar vertrokken wordt van ieders uniciteit en talent. Een warme school breekt met de traditionele structuren en gaat resoluut voor veerkrachtige jongeren die zin hebben in het leven.

warm anker 1
56fcfd14-46d3-4d0a-8790-d55d436d3fa2.jpg

EEN WARME SCHOOL ZORGT VOOR

MEER VEERKRACHT
& WELBEVINDEN

Warme scholen zetten in op veerkracht en welbevinden. Zowel bij leerlingen als bij leerkrachten zijn dit belangrijke factoren die mee bijdragen aan de prestaties en motivatie.

warm anker 2

GEPERSONALISEERDE LEERTRAJECTEN

Warme Scholen hebben teams van leerkrachten die verantwoordelijk zijn voor leergemeenschappen over de jaren heen. Zo kunnen de leerlingen ook een gepersonaliseerd leertraject krijgen. De teams van leerkrachten zijn autonoom en gedeeld leiderschap is key.

warm anker 3
IMG_1160_edited.jpg

LAB Gedreven Onderwijs maakt deel uit van het consortium van 7 exemplarische Warme Scholen die de transitie al ondergingen en die samen de methodiek van Warme School verder ontwikkelen, andere scholen inspireren en hen concreet begeleiden in de transitie naar een Warme School.

LAB ZORGT MEE
VOOR MEER
WARME SCHOLEN
IN VLAANDEREN

Warm anker 4
bottom of page