top of page
2de graad Doorstroomfinaliteit 
VERDIEPEN

Humane wetenschappen
Moderne talen
Natuurwetenschappen

 

De leerinhouden van de tweede graad blijven breed. Het grootste deel van het lespakket maakt deel uit van de basisvorming die alle leerlingen aangeboden krijgen in een doorstroomrichting. Zes uur per week krijg je een specifiek pakket volgens de richting die je koos.

 

De zelfkennis die je opdeed in de eerste graad, helpt bij het maken van een keuze in deze tweede graad. Tegelijkertijd zorgt de brede basisvorming ervoor dat al je kansen nog open liggen voor de derde graad. 

 

Net als in de eerste graad krijg je ook in de tweede graad uitdagende onderzoeksprojecten voorgeschoteld die je in staat stellen om de blik op jezelf te verdiepen en te verruimen. Hoe zet je je leerstrategieën in om meer abstracte leerstof te verwerven? Blijven je interesses ook in de tweede graad dezelfde of ontdek je nog andere domeinen die goed bij je passen? 

 

In het vierde jaar nemen we bij alle leerlingen een TAPAS-profiel af. Het geeft je extra inzichten in jouw interesses en talenten. Dit profiel kan je helpen bij het maken van een passende keuze voor de derde graad.

Het 4de jaar A-stroom zal op 01/09/23 nog niet beschikbaar zijn in LAB Sint-Niklaas.

bottom of page