top of page
1ste graad B-stroom

LAB biedt in de eerste graad zowel de A-stroom als de B-stroom aan. Maar wat is het verschil tussen die twee stromen? 

De meeste kinderen starten in 1A. In 1B start je als je om een of andere reden een leerachterstand opliep in de lagere school. Zo kan een leerstoornis als dyslexie of dyscalculie, een ziekte of verhuis ervoor zorgen dat je de lagere school niet met succes afrondde.

In de eerste graad B ontdekken leerlingen hun sterktes en talenten ook via STEM- en cultuurprojecten en zetten we sterk in op taalontwikkeling, wiskundig inzicht maar ook op zelfstandig leren werken. In de B-stroom werken we geregeld in kleinere groepen met meer ondersteuning. Waar kan sluiten de leerlingen ook aan in de A-stroom. 

In het tweede jaar B-stroom bieden we de basisoptie STEAM aan. Je maakt dan kennis met heel wat STEM-technieken gedurende 10u per week. 

 

Na de eerste graad B heb jij een goed zicht op jouw interesses en mogelijkheden en kan je in de tweede graad een traject kiezen dat bij jou past: sommige leerlingen stromen door naar 2A in LAB, anderen begeleiden we naar een passende richting in een school naar keuze.

bottom of page